Lapsuusmeemi

(edit..ei oikein jostain syystä saa tätä lyhyemmäks vissiin vaik kuin yrittää tiivistää..)

Myrkytär haastoi minut kertomaan lapsuudestani.

1. Missä ja koska synnyit?

Naistenklinikalla elokuussa 70-luvun puolissa 

2. Onko sinulla sisaruksia?

Isosisko

 

3. Olitko päivähoidossa vai kotihoidossa?

 

Mä oli hetken samassa tarhassa missä mutsi oli töissä ja sit pääsin aivan kodin vieressä sijainneeseen pieneen tarhaan missä oli vain yksi ryhmä. Meitä oli kaiken ikäisiä siinä samassa ja kivaa oli. Tarharakennus oli ennen ollut ihan yksityisen omistama omakotitalo, joten saunakin löytyi ja siellä saunottiin aina kertaviikkoon koko tarha.

 

 

4. Oliko teillä lemmikkieläimiä?

 

Halusin aina kissaa, siskolla oli ollut ennen mun syntymää.. Sit kun systeri läks aupairiks ni mä sain kanin. Angelika oli pupuneidon nimi ;) Angelika-elokuvien mukaan siis nimetty :D

 

 

 

 

 

 

 

5. Muistatko aikaa, kun ei vielä ollut lapsilla turvaistuimia, vaan keikuttiin etupenkkien välissä tai tapeltiin sisarusten kanssa siitä, kuka saa istua edessä?

Jees, mä voin aina pahoin autossa, joten mun ainut keino melkein oli matkustaa makuuasennossa takapenkillä.. Riippuen oliko siellä ketään mun seurana, oli sit pää jonkun sylissä :P Kerran muistan myös käyneeni Orivedellä istuen matkat takana jalkatilassa, koska auto oli täynnä XD

6. Oliko sinulla mielilelua?

Barbit (jotkut halppiskopiot) ja legot oli pop (vaikka niitä ei paljoo ollu mulla kumpiakaan) Kävin aina kaverilla leikkimäs noilla ja hällä oli molempia vaikka muille jakaa.. 

7. Muistatko mitä sinusta piti tulla isona?

Mä halusin hierojaks ihan pienenä, sit häviskin ideat ja oli kamala miettii yläasteella et mitä haluaisin tehdä lopun ikääni :P

8. Olitko ns. näkymätön kiltti lapsi vai jokapaikan apina?

Kiltti papupata apina

9. Kuljitko pihoilla leikkimässä, kotiavain kaulassa roikkuen?

Jonkii verran tuli notkuttuu, mut olin aika arka muksu ni mieluummin pysyin kotona tai kävin kavereilla leikkimäs.

10. Nukuitko valot päällä?

En, mutta halusin et huoneen ovi oli raollaan, jotta kuulin television äänen ja näin välkkeen.. Se auttoi uneen ja nykyäänkin tuntuu et töllön ääressä saa parhaiten unta..

11. Lempilastenohjelmasi?

Kaikki piirreryt, mut joku (oisko japanilainen) missä oli poika ja se löys karhunpennun jonka äiti oli metsästetty ja niistä tuli kaverit, on jääny parhaiten mieleen. Nimeä en vaan muista :/

12. Muistatko ensimmäistä koulupäivääsi?

En muista, mut kouluun tutustumiskäynnin hämärästi..ja voi sitä riemua ko pääs samassa rapussa asuvan Heidin kanssa samalle luokalle !

13. Keräilitkö jotain?

Tarroja, kiiltokuvia, postimerkkejä, karkkipapereita, suklaamunien kääreet (ne piti saada silotettua ehjänä), muovikasseja, hotellien tulitikkurasioita&shamppoita+saippuoita (iskä reissas).. Melkein mitä vaan mitä saattoi kerätä ja joka ei maksanut maltaita.

14. Mikä oli lempiaineesi alaluokilla?

Musiikki ja käsityö

15. Olitko koulukiusattu tai -kiusaaja?

Sekä että, valitettavasti.

16. Mitä harrastit?

Oisin halunnut ratsastaa ja pelata pesäpalloa, mut ensimmäiseen ei kuulemma ollu varaa ja toiseen en uskaltanut lähteä, ko olin niin arka. Luin sit aikapaljon kirjastonkirjoja

17. Ystäväsi?

Anne, Heidi, Katja ja Kana

18. Mieluisin muistosi jostain ensiluokkien tapahtumasta?

Laulettiin kuoron kanssa Siniristilippumme laulu ulkona kun lipua nostettiin salkoon. ENpä muista miks..

19. Minkälainen oli ensimmäinen opettajasi?

Tuula (jos muistan oikein) oli meillä ekalla luokalla. Käytiin hänen luona kotona retkellä (oli eväänä oikein lihapiiraat ja tripit). Siellä oli uima-altaaseen hänen poika rakentanut ison lego kaupungin jota jokainen meidän luokkalainen silmät pyöreenä tuijotti ! Ikävä kyllä käsitykseni mukaan opelle tuli joku sairaus ja meidän luokka sitten jaettiin kolmelle eri luokalle tokasta alkaen :( Eikä häntä enää näkynyt sen jälkeen..

20. Oliko vanhemmillasi tiukka kuri?

Melko juu. Minä olen niitä harvoja teinejä, joilla oli kotiintuloaika vielä 17-vuotiaanakin Viikolla yhdeksältä ja viikonloppuina kymmeneltä..(oikeestaan mulla oli kotiintuloajat niin kauan kun asuin samankaton alla vielä aikuisenakin, mut niitä ny ei hirmusesti tullu noudatettua XD yllättäen) Käytän melko samaa vastausta kuin Myrkytär, eli et suinkaan ollut ainoa.. ;)

 

 

 

21. Miten perheesi lomaili?

Lähinnä sukulaisissa. Mut laitettiin junalla Öllölään hiitolomisin yksin ja sit käytiin iskän kanssa aika paljon hänen siskollaan kesäisin.

22. Lempiruokaasi natiaisena oli?

Koulun kalapuikot ja tartar kastike

23. Tupakoitiinko teillä sisätiloissa?

Taidettiin joo polttaa, lähinnä kai faija käryytti vessas sen jälkeen ko mä synnyin ja myöhemmin sit partsilla. Ja vasta teininä hokasin (kun olin jo itte alottanu salaa) et hei, mein äiteekin polttaa XD Nii ja autos faija poltti pitkään..

24. Mitä asioita pelkäsit?

Sotaa ja näin aina samaa painajaista, se oli pelottava 

25. Onko sinulla nykyään jo omia lapsia?

Yks tossa jaloissa pyörimässä, 3v hevitukka :)