Nää kuuluu just siihen kategoriaan, et ei tuu käytettyy, mut ei raaski heittää poiskaan kun on kerta itte kutonu.. Turhaa tilanviemistä vaan kaapissa siis !

Tän ekan tässä alla oon muistaakseen näistä kutonu vikana.. Oli jossain vaiheessa siis muotia tuollainen lyhyt villapaita ? Lankana oli hauskaa pörröistä jotain.. ;) Ei oo säilyny jostain syystä vyöte, yleensä oon jättäny neulelaatikooni ne..
1188900.jpg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tää tässä alla on mun ihka ensimmäinen käsinkudottu villis (koulussa yläasteella olin koneella yhden oranssin jo tehnyt aiemmin)
Innostuin kutoo ja siitä tulikii hieman pitkä, mut meni sit silloin kivasti trikoiden kanssa (kun ne oli joskus muinoin muotia käyttää) tuolleen vyön kanssa. Hihat oli aikamoiset lepakot,  mut ei se menoo haitannu ;)
Lankana oli Pirta Orvokki, mohairia 20%, mistä irtos sellasta haituvaa kun kutoi ja mutsi oli raivon partaalla ko sitä oli joka paikassa.. Tätä ei saa pestä kuin käsin, arvatkaapas vaan kuinka monta kertaa tätä on pesty.. On meinaan aika hommaa.. No silloin pidin alla aina yhtä pitkähihaista paitaa, ni eipä se juurikaan likaantumaan päässy. Sit vaan tuuletti ulkona käytön jälestä..
1188902.jpg1188904.jpg


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Näitä olen kutonut neljä samanlaista ;) Ekaks ittelleni tämän sini-luonnonvalkoisenja sit tuttava näki tän ja tahtoi samanlaisen. Noh, kun päästäni vaan kudoin, niin siitä ekasta tuli liian pieni ja se meni muistaakseen sit hänen tutulleen ja kolmas vasta mahtui tälle kelle kudoin. Sitten neljäs piti antaa silloiselle poikaystävälle, mut kerkes tulla bänät ennen paidan valmistumista niin jäi notkuu vuosiksi kaappiin.. Nyt muutama vuosi sitten annoin se ystävälleni joka oli raskaana, kun ei hälle oikein mahtunut talvella mikään päälle ;) Se oli harmaa/luonnonvalkoinen.. Lnkana oisko ollu Pirta Tunturi (70% konepestävää villaa), kun tollaset vyötteet vastaan tuli tos laatikossa..
Hihat on tässäkin aika lepakot, kun ei ne oo koskaan ollu mun vahvinta alaa ja varsinkaan kun ihan päästään painelee kutoen ilman ohjeita..
1188910.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tän kudoin aikanikuluks, kerran jämälangoista.. Baareissa silloin tuli viel käytyy ja tartti jonkuu lämmittää talvella käsivarsia matkojen ajoiks, kun muuten halus laittaa jotain toppii tai vastaavaa lyhythihaista päälleen.. Ni tää hoiti sitä virkaa sitten, eipä tarttenu palella ! On kudottu omasta päästä, ni sen se on näkönenkin. Mun mielestä nuo lankojen värit natsaa noihin villiksiin mitä kudoin monta, mut tuntuu jotenkii karheemmalta ni en sit tiiä onko samaa !?
1188914.jpg
1188919.jpg